Hierbij doe ik een poging in een bijzonder verzoek aan u, misschien kunt u mij verder helpen bij mijn zoektocht naar de geboortegrond van mijn moeder, Boukje Boelens, zij is geboren op 7 augustus 1912 te Stobben, Gem. Vlagtwedde. Mijn grootouders Fam. Minne Boelens, woonden aldaar van ongeveer 1909 tot 1919. Graag zou ik de geboorteplek van mijn moeder willen vinden, welk adres, welk perceel het betreft.
Inmiddels heb ik al wat zoekwerk gedaan, zie onderstaande informatie. Zou u mij misschien verder kunnen helpen op grond van deze informatie ?
Bij voorbaat mijn hartelijke dank, graag zie ik uw reactie tegemoet.
De Gemeente kan mij helaas, desgevraagd niet verder helpen.
Met vriendelijke groet,
Piet Swart
e-mail: pietswart11@gmail.com
Brinkhof 11,9449 PR Nooitgedacht – tel. 0657326409
Via delpher.nl ben ik aan het grasduinen in ouwe kranten.
Daar tref ik het volgende bericht aan uit de Winschoter courant van 4 mei 1917:
“De heer L. Abee, landbouwer te Stobben, die onlangs de boerderij van zijn buurman M. Boelens kocht, heeft nu zijne nieuwe bezitting weer met f 1000,- winst onderhands verkocht aan den heer R. Nieboer, directeur der aardappelmeelfabriek “Westerwolde” te Veelerveen.”
En uit de Winschoter courant van 15 december 1911:
“Met de veiligheid schijnt het hier er niet beter op te worden. Had men overigens tot dusver weinig of geen last van diefstal, in den laatsten tijd komen deze herhaaldelijk voor. De landbouwer H. had ‘s avonds zijn gereedschap buiten laten staan en den daarop volgenden morgen bleek het ontvreemd te zijn.
De arbeider M. Boelens woonachtig op de Stobben ging deze dagen eens zijn aardappelkuilen inspecteren. Bij nader onderzoek bleek een gat vol bijna geheel gekaapt. Deze dieverijen worden op rekening gesteld van de bewoners van ‘t dakloozenhuis.
Gevonden: Notities over Roelf Nieboer
Boekhouder aardappelmeelfabriek te Coevorden.
1916: fabrieksdirecteur te Vlagtwedde
Nieuwsblad van het Noorden, 12-6-1912:
N. Pekela, 11 Juni. Tot directeur van de aardappelmeelfabriek te Alteveer is benoemd onze plaatsgenoot de heer R. Nieboer Rzn.
Het Nieuws van de Dag, 4-4-1913:
Tot directeur der coöperatieve aardappelmeelfabriek te Musselkanaal (Gr.) is benoemd de heer R. Nieboer Rzn., directeur-boekhouder te Alteveer.
13-12-1915 Nieuwsblad van het Noorden: Verloving, woonplaats: Veelerveen (gem. Bellingwolde).
Nederlandsche Staatscourant, 26-4-1917:
Oprichting van een stichting “Woningbouwvereeniging Westerwolde”, gevestigd te Veelerveen, gemeente Bellingwolde.
6 personen, waarbij: Roelof Nieboer, directeur Coöperatieve Aardappelmeelfabriek Westerwolde, wonende te Vlagtwedde.
Het Volk, 2-11-1922:
Failliet verklaard. De rechtbank te Winschoten heeft R. Nieboer, direkteur van een meelfabriek te Veelerveen failliet verklaard. N. is voortvluchtig.
Het Volk, 12-12-1922:
Een tekort van f 750.000. Het tekort van de koöperatieve aardappelmeelfabriek “Westerwolde” te Veelerveen is rond f 750.000. Door elk aandeelhouder van f 100 moet
f 375 worden bijbetaald. De gevluchte direkteur Nieboer ging er met f 75.000, aan de koöperatie toebehoorende, vandoor.
Het Volk, 3-3–1923:
Eindelijk geknipt! De direkteur R. Nieboer, die er in het laatst van Oktober met een goede buit van de aandeelhouders der Koöp. Aardappelmeelfabriek “Westerwolde” te Veelerveen van door ging, is blijkens berichten, aldaar ontvangen, te Athene gevangen gezet, na vooraf in Macedonië, waar hij reeds een farm had gekocht, te zijn gearresteerd. N. zal aan de justitie te Winschoten worden uitgeleverd.
Prov. Drentsche en Asser Courant, 10-10-1923:
Verslag alg. vergadering Aardappelmeelfabriek “Westerwolde” te Veelerveen. Er is uitlevering van Nieboer aan Griekenland gevraagd. Het is er niet van gekomen. Nieboer is nu op vrije voeten.
Nieuwsblad van het Noorden, 24-9-1925:
Bellingwolde, 24 September. Blijkens bij het gemeentebestuur ingekomen bericht, is de heer R. Nieboer, vroeger directeur der Aardappelmeelfabriek “Westerwolde” te Veelerveen, op het perron van een Grieksch station, overleden.